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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  01/07/2004
Data da última atualização:  01/07/2004
Autoria:  FARIA, M. V.
Título:  Emprego simultâneo dos mutantes de amadurecimento (rin e nor) e de coloração (og e hp) em heterozigose em genótipos de tomateiro longa-vida.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  2004.
Páginas:  96 f.
Idioma:  Português
Notas:  Tese (Mestre em Agronomia) - Universidade Federal de Lavras, Lavras.
Conteúdo:  Este trabalho teve como objetivo de quantificar e comparar os efeitos da ação independente ou conjunta dos genes ripening inhibitor (rin+/rin) e alcobaça (nor+/nor) em heterozigose nas características relacionadas à produção e na conservação pós colheita de frutos de tomateiro.
Palavras-Chave:  Amadurecimento; Firmeza; Vida-de-prateleira; Vida-útil.
Thesagro:  Conservação; Cor; Lycopersicon Esculentum; Mutante; Pós-Colheita; Qualidade; Tomate.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH28212 - 1ADDTS - --T FAR 19/042004.19
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  29/06/1994
Data da última atualização:  16/02/2017
Autoria:  MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; MORAES, R. O.; BIANCHI, V. L. del; CONTI, H. H.
Afiliação:  IRACEMA O. MORAES, UNESP; DEISE MARIA FONTANA CAPALBO, CNPMA; UNESP; UNESP; CNPQ.
Título:  Bacillus thuringiensis production using cassava liquid waste (manipueira) as a fermentation substrate.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MEETING ON CASSAVA FLOUR AND STARCH, 1994, Cali. Abstracts. Cali: CIAT, 1994.
Páginas:  p.124
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In developing countries the search for inexpensive substrates to grow useful microorganisms is a desirable way to get new and safe products to protect man against insect pest losses. Bacillus thuringiensis is an entomopathogenic bacteria, which by fermentation produces endo- or exotoxins to be used against Lepidoptera or Diptera, resp. These are insect pests of economic importance in developing countries, mainly in Brazil, where 60% losses in agriculture are caused by this type of pest. Our research group has been working with B. thuringiensis since 1970; and many papers have been published on the processes, culture media composition and available substrates, culture and operational conditions, equipment and so on. Many residues and waste waters were tried forthe fermentation culture medium. This paper reports the possibility of using manipueira, a residual waste water from cassava processing as a substrate to produce B. thuringiensis by fermentation. The culture medium was composed of 75% manipueira & 25% water. Operational conditions considered agitation and aeration rate, as well as initial pH and optimum growing temperature. Microbial growth and sporulation behavior were accomplished by optical density determination, pH variation and sugar consumption. Results are promising.
Palavras-Chave:  Production; Residues; Substrates; Substrato.
Thesagro:  Bacillus Thuringiensis; Fermentação; Mandioca; Manipueira; Produção; Resíduo.
Thesaurus NAL:  fermentation; Manihot.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155952/1/1994PL010-Capalbo-Bacillus-2660.PDF
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA2660 - 1UPCPL - DD
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